نگهداری قارچ به مدت طولانی

در سال‌های اخیر با توجه به ارزش غذایی بالای قارچ خوراکی، پرورش آن بسیار مورد توجه قرار گرفته است. قارچ‌ خوراکی طعم و بوی مطبوعی دارد که در پخت غذا از آن‌ استفاده می‌شود. برخی از قارچ‌ها کاربرد پزشکی دارند و گاهی از عصاره‌ی آن‌ها برای تولید دارو استفاده می‌کنند. بیشتر مردم در هنگام خرید قارچ با روش‌های نگهداری از آن آشنایی ندارند. در این مقاله همراه ما باشید تا روش‌های نگهداری از قارچ در یخچال و فریزر را برای شما شرح دهیم.

فواید و مزایای استفاده از قارچ

همان طور که در بالا گفته شد قارچ‌ها ارزش غذایی بالایی دارند. مهم‌ترین فایده‌ی قارچ برای بدن تقویت سیستم ایمنی است. چرا که قارچ دارای نوعی کربوهیدرات به نام کیتین است. کیتین برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. در ادامه نمونه‌های بیشتری از فواید و مزایای قارچ را به شما توضیح می‌دهیم.

  • ویتامین D
  • کاهش وزن
  • کاهش کلسترول
  • کاهش فشارخون
  • درمان کم خونی
  • تقویت استخوان‌ها

ویتامین D در قارچ‌ها

نیاز بدن به ویتامین دی در روز حدود 20 میکروگرم است. قارچ‌ها می‌توانند این نیاز برای بدن را برطرف کنند. مصرف یک فنجان قارچ در طول روز باعث می‌شود دیگر نیازی به مصرف قرص‌های مکمل ویتامین دی نداشته باشیم.

کاهش وزن به کمک قارچ‌ها

قارچ‌ها دارای پروتئین گیاهی هستند. پروتئین‌های گیاهی دیر هضم هستند. همچنین هضم قارچ نیاز به سوخت و ساز بیشتری نسبت به دیگر مواد غذایی دارد؛ بنابراین استفاده از قارچ باعث کاهش اشتها و افزایش سوخت و ساز بدن می‌شود. همین موضوع موجب کاهش وزن خواهد شد. بسیاری از افراد می توانند برای رژیم لاغری از قارچ در وعده های غذایی خود استفاده کنند.

کاهش کلسترول

قارچ‌های خوراکی فاقد کلسترول بوده و سرشار از فیبر، پروتئین و دیگر آنزیم‌های ضروری برای بدن هستند. چنین موادی در قارچ موجب کاهش کلسترول در خون می‌شود. کیتین و بتا گلوکاگوندر قارچ باعث می‌شود تا LDL (کلسترول بد) کاهش محسوسی در بدن داشته باشد.

کاهش فشار خون

قارچ منبع مناسب برای پتاسیم است. پتاسیم به کاهش فشار خون کمک ویژه‌ای می‌کند. قارچ‌ها بسیار کم کالری هستند و فیبر بالایی دارند؛ و همین امر برای افرادی که تمایل دارند فشار خون خود را کنترل کنند بسیار مناسب است. استفاده‌ی مداوم از قارچ باعث می‌شود تا خطر سکته‌ی قلبی کاهش پیدا کند.

درمان کم خونی

در هر صد گرم از قارچ حدود یک میلی گرم آهن وجود دارد. باید به این نکته توجه کرد که بسیاری از مواد گیاهی دارای فیتات هستند. این ماده جذب آهن را در بدن کاهش می‌دهد؛ اما قارچ فیتات ندارد و آهن با سرعت بسیار بالایی در بدن جذب می‌شود.

تقویت استخوان‌ها

همان طور که گفته شد یک فنجان قارچ نیاز روزانه‌ی بدن برای ویتامین دی را تأمین می‌کند. ویتامین دی منبع مناسبی برای کلسیم در نظر گرفته شده است. کلسیم برای تقویت استخوان‌ها ضروری است؛ بنابراین برای تقویت استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان باید خرید قارچ را در سبد غذایی خود قرار دهیم.

راهنمای خرید قارچ

برای خرید قارچ با کیفیت و مرغوب باید چند نکته را رعایت کنید در ادامه همراه ما باشید تا روش‌های شناسایی قارچ با کیفیت را برای شما شرح دهیم.

رنگ

برخلاف تصور عموم قارچ نباید حتما به رنگ سفید باشد. برخی از قارچ‌ها کرمی رنگ هستند و برای پخت انواع غذا و سالاد به کار می‌روند.

وزن قارچ

در هنگام خرید قارچ به سنگین بودن و سبک بودن آن‌ها توجه کنید. قارچ‌های سنگین وزن کیفیت بالاتری دارند.

قارچ لکه دار

وجود لکه‌های قهوه‌ای و یا سیاه رنگ روی کلاهک قارچ یک نشانه برای نامرغوب بودن قارچ است؛ اما این بدان معنا نیست که نمی‌توان از این قارچ‌ها استفاده کرد. بلکه باید این قارچ‌ها را قبل از مصرف پخت.

روش نگهداری قارچ در مدت کوتاه

روش نگهداری از قارچ با دیگر میوه‌ها و سبزی‌ها متفاوت است. قارچ‌ها زودتر از میوه‌ها و برخی از سبزی‌ها خراب می‌شوند. در ادامه به چند روش برای نگهداری از قارچ در مدت کوتاه اشاره می‌کنیم.

  • استفاده از آب سرد برای شستشوی قارچ‌ها
  • استفاده از پاکت کاغذی برای قارچ و نگهداری آن‌ها در یخچال
  • نگهداری قارچ‌ها در دمای یک درجه و زیر صفر درجه‌ی یخچال
  • توجه به تاریخ انقضای قارچ‌ها
  • توجه به بوی مطبوع قارچ‌ها
  • خرید قارچ به اندازه‌ی مصرف روزانه
  • استفاده از حوله و یا دستمال کاغذی به روی قارچ‌ها و نگهداری آن‌ها در یخچال

روش نگهداری قارچ برای مدت طولانی

اگر تمایل دارید قارچ‌ها را به مدت طولانی نگهداری کنید می‌توانید از روش‌های زیر بهره ببرید.

  • خودداری از شستن قارچ‌ها قبل از مصرف
  • نگهداری قارچ‌ها در پاکت‌های کاغذی
  • استفاده از روش خشک کردن
  • منجمد کردن قارچ‌ها
  • نگهداری قارچ در نمک
  • کنسرو کردن قارچ‌ها

بهترین روش برای نگهداری از قارچ چیست؟

همان طور که گفته شد روش‌های متعددی برای نگهداری از قارچ وجود دارد؛ اما برخی از روش‌های گفته شده قارچ را همانند روز اول تازه و شاداب نگهداری نمی‌کنند. چرا که بافت قارچ خوراکی به طور معمول نرم است. همچنین قارچ به دلیل جذب رطوبت بالایی که دارد سریع فاسد می‌شود.

برای نگهداری طولانی مدت‌تر از قارچ یکی از روش‌های خوب فریز کردن آن است. برای فریز کردن قارچ به روش زیر می‌توان عمل کرد.

با ما همراه باشید تا این روش را بررسی کنیم:

برای فریز کردن قارچ بهتر از روش بلانچ کردن استفاده کنید. این روش علاوه بر حفظ بافت و طعم مطلوب قارچ باعث فزایش میزان آنتی اکسیدان آن می‌شود. همچنین این روش باعث از بین رفتن برخی از آلودگی و میکروب‌های احتمالی قارچ می‌شود. بلانچ کردن قارچ به روش زیر قابل اجرا است:

قارچ‌ها را خوب بشویید و لکه‌های سیاه روی آن را جدا کنید.

قارچ‌های شسته شده را خرد کنید.

در ظرفی به اندازه مناسب آب بریزید و روی حرارت بگذارید.

داخل آب می توانید مقداری لیموی تازه بریزید، این کار باعث حفظ رنگ قارچ می‌شود.

قارچ‌ها را به آب در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 3 دقیقه در آب جوش باقی بماند.

پس از 3 دقیقه قارچ‌ها را از آب خارج کنید و برای ایجاد شوک بلافاصله اخل آب سرد قرار دهید.

از آب سرد قارچ‌ها را خارج کنید و اجازه بدهید تا آب آن ک شود.

قارچ‌ها را داخل کیسه‌های مخصوص وکیوم ریخته و توسط دستگاه خانگی وکیوم هوای داخل بسته را گیرید.

روی بسته‌ها تاریخ زده و به داخل فریزر منتقل کنید.

این قارچ بین 4 تا 6 ماه قابل مصرف است.

ویژگی‌های کیسه وکیوم کانال دار کاریا پک

  • ماندگاری طولانی مدت میوه‌ها، سبزی‌ها و قارچ‌های تازه تا 5 برابر
  • محافظت از رنگ، طعم و بوی سبزی‌ها و میوه‌ها
  • حفظ و کنترل گازهای درون کیسه و کمک به تازه نگه داشتن میوه و سبزی‌ها
  • پیشگیری از رشد و نمو باکتری‌ها و میکروب‌ها
  • قابلیت استفاده‌ی مجدد
  • جلوگیری از دور ریزی میوه‌ها و سبزی‌ها

تاثیر کیسه وکیوم کانال دار در نگهداری از قارچ

بهترین روش نگهداری از قارچ در فریزر استفاده از کیسه وکیوم کانال دار است. این کیسه‌ها باعث می‌شود تا طعم، بو و تمامی خواص قارچ حفظ شود. همانطور که اشاره شد قارچ به دلیل بافت خاص خود رطوبت بالایی را جذب میکند. استفاده از کیسه‌های وکیوم برای بسته بندی این محصول از جذب روطبت و هوای اضافه جلوگیری می‌کند. از این جهت طعم و بافت قارچ فریز شده حفظ می‌شود.

این کیسه‌ها ویژگی‌هایی دارند که در این جا به آنها اشاره می‌کنیم.

  • افزایش و ماندگاری مواد غذایی
  • حفظ، رنگ، بو و طعم
  • جلوگیری از سوختگی ناشی از انجماد
  • فروش در سایزهای مختلف

در این مقاله با فواید و مزایای قارچ‌ها آشنا شدید. همچنین در این مقاله روش‌های نگهداری از قارچ‌ها را برای شما توضیح دادیم. روش‌های مختلفی برای نگهداری از قارچ‌ها وجود دارد. بهترین روش نگهداری از قارچ‌ها استفاده از کیسه‌های وکیوم کانال دار هنگام فریز کردن است. این کیسه‌ها ویژگی‌های منحصر به فردی دارند در این متن به آن‌ها اشاره کردیم.